top of page

Statement

DSC_4038.jpg

Landschap bevat emotie, gedachten, geschiedenis, net zoals het planten, dieren, stenen en aarde bevat. Natuur verbindt ons met onmetelijke innerlijke werelden, maar tegelijkertijd kan het ons in contact brengen met onze tijdelijkheid en nietigheid, zodat ons bestaan op aarde in een gezond perspectief wordt geplaatst. Het is mijn overtuiging dat onze verbinding met natuur van groot belang is, niet alleen voor ons fysieke voortbestaan, maar ook voor ons emotionele en geestelijke welzijn. Waar het leven voortraast in een opzwepend tempo nodigt de natuur ons uit om een stapje terug te doen, om contact te maken met onze eigen natuur(lijkheid) én om weer te ervaren dat we allemaal deel uitmaken van ‘a bigger picture’.

Jaarlijks bezoek ik stille en soms afgelegen plekken voor 2 maanden. Het is een manier om contact te maken met 'ongeschonden' natuur, weidsheid, stilte en ruimte en om de 'persoonlijkheid' van landschappen te absorberen. De resonantie van de unieke gesteldheid van landschappen vertaalt zich later in schilderijen, niet noodzakelijk herkenbare uiterlijke werelden, maar landschappen als drager van een atmosfeer.     

Een gebied met onverstoorde ruimte is niet alleen een geschikte metafoor voor vrijheid en openheid, het kan die gevoelens soms met grote hevigheid oproepen.” Robert Macfarlane

Low tide
bottom of page