top of page
IMG_20180826_184515 (2).jpg
Vertes en verder
Vertes en verder
voorbij
gedachten, gezichten
waar ik wel wil wonen
in wolken en water
en lijnen van zand
Voorbij
alles wat opdringt
naar het verdwijnpunt
waar de wereld gaat wijken
en ik er pas ben
Marjan

Over Marjan Riesebos

Marjan (Amsterdam, 1961) begon pas later in haar leven met schilderen, na een werkzaam leven in tekstschrijven en PR (afgestudeerd in Nederlandse Taal en -Letterkunde in Utrecht). Van kinds af aan was Marjan al gevoelig voor de emotionele en spirituele lading van woorden, beelden en van verschillende soorten landschap / natuur.

In 1998 begon Marjan met een glascursus die leidde tot een passie in het creëren van glaspanelen en later ook glasobjecten. De objecten weerspiegelen een zoeken naar ‘oer’vormen en oude structuren. Eenmaal gegrepen door de krachtige taal van het beeld, ging ze op zoek naar nieuwe manieren om uitdrukking te geven aan het diepe verlangen een wereld te creëren waar ze zichzelf in thuis kon voelen. In schilderen ontwikkelde ze haar eigen persoonlijke stijl en uitdrukkingsvorm. 

 

In haar kunst zoekt Marjan naar het niet-vluchtige, het essentiële, het natuurlijke en eigene. Het gaat over tijdloosheid, stilte, ruimte, sfeer, vrijheid, over het niet-zichtbare maar wel voelbare aspect van de ogenschijnlijke werkelijkheid, over datgene wat ons beïnvloed op manieren die we niet altijd kunnen bevroeden.

 

20170724_150656 (2).jpg
bottom of page